Skip to main content

Implantater

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder.

Gratis forundersøgelse og rådgivning

Mangler du en eller flere tænder og søger rådgivning for den optimale løsning til dit tandsæt, så er du velkommen til at kontakte os.

Ring 86 46 11 60

Hvad er et implantat?

Man kan erstatte manglende tænder ved hjælp af implantater. Et tandimplantat er den sikreste og mest holdbare løsning. Det er det tætteste, du kommer på en naturlig tand. Et nyt implantat både føles som og ligner en naturlig tand.

Et tandimplantat er en titaniumskrue, hvilket kan beskrives som en kunstig tandrod. Den kunstige tandrod indsættes i kæbeknoglen. På denne tandrod placeres en tandkrone, hvilket er den kunstige tand.

Hvornår overveje at få et implantat?

Et implantat øger den enkeltes livskvalitet. Det handler om igen at kunne smile uden forbehold og at spise det, man har lyst til.

Implantater kan være den rigtige løsning:

  • hvis en eller flere tænder er mistet

  • hvis man ikke ønsker en aftagelig løsning (protese), men noget som sidder permanent fast

  • hvis alle tænder mangler, og en helprotese ikke sidder ordentligt fast, kan denne fastholdes af min. 2 implantater i underkæben og min. 4 implantater i overkæben

  • hvis man har mister alle tænderne og ønsker faste tænder igen – uden brug af proteser.

Hvornår er implantater en god idé?

Implantater i stedet for protese

Det kan med tiden blive vanskeligt at styre protesen, fordi gummerne skrumper ind pga. de manglende tænder. Med implantater sidder tænderne godt fast, og du får følelsen af at have fået dine naturlige tænder igen – det er derfor et rigtig godt alternativ til protese. Det bliver også nemmere at tygge, og du kan spise hvad du vil.

Implantater i stedet for bro

Beskyttelse af de raske tænder. Når man mister en tand, vil hullet i gummen og den manglende støtte ofte forårsage, at de raske tænder rykker sig og blive løse og skæve. Man undgår også, at nogle af de raske tænder skal slibes og formes til, som det er nødvendigt ved isætning af broer

Implantater hvis man mangler en eller flere tænder

Hvis du mangler en eller flere tænder, er implantater den mest holdbare og naturtro løsning. Tandlægen sætter en kunstig tand (en krone) fast på implantatet, som kan tilpasses i form og farve, så den ligner dine egne tænder.

Behandlingsforløbet

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen tager tandlægen røntgenbilleder og vurderer bl.a, om der er nok knogle i kæbebenet til at indsætte et implantat. Hvis der ikke er nok knogle, eller hvis den ikke er stærk nok, kan tandlægen evt. udføre en transplantation med kunstig knogle.

Isætning af implantater er en proces, fordi implantatet skal vokse godt fast i kæbeknoglen, inden den nye kunstige tand kan sættes fast. I helingsperioden er det muligt at få isat midlertidige kunstige tænder.

Operation

Under operationen isætter tandlægen implantatskruen i gummen. Implantatet er lavet af titanium, der er et vævsvenligt metal, som er i stand til at vokse sammen med knoglevævet.

Helingsperiode

Efter operationen følger en helingsperiode, hvor implantatet vokser fast i knoglen. Afhængigt af tandens placering og knoglens styrke og kvalitet kan der gå mellem 6 uger og 6 måneder, før tanden er vokset fast.

Opbygning af abutment

Når implantatet er groet godt fast i kæbeknoglen skal opbygningen – eller abutment – sættes fast i implantatet. Opbygningen er et mellemstykke, der skrues fast i implantatet og bærer den kunstige tand. Afhængig af tandens funktion, kan opbygningen se forskellig ud.

Krone

Tandlægen sætter en krone – den kunstige tand – fast på opbygningen. Den kan være cementeret eller skruet fast.

Gratis forundersøgelse

Vi tilbyder en gratis forundersøgelse til implantatbehandling - ring gerne for at aftale en tid på 86 46 11 60.

Tandimplantater ligner og føles som naturlige tænder

Der kan være mange årsager til, at man mister en tand. Det kan skyldes en tandsygdom som paradentose, eller man kan have været ude for et uheld. Uanset årsagen, kan et implantat være en rigtig god løsning til at få dit gamle smil tilbage igen.

Send os en besked